Psykoterapi

Hvad kan psykoterapi gøre for dig ? 

Der kan være mange forskellig årsager til at søge hjælp hos en psykoterapeut. Helt konkret kan du opleve: Angst, stress, lavt selvværd, ensomhed, depression, tankemylder, følelser der er svære at rumme, sorg & tab, problemer i parforholdet eller skilsmisse. Psykoterapi kan altså være relevant i enhver form for livskrise, hvor du føler dig overvældet af dine følelser. 

Psykoterapi kan støtte dig i at skabe personlig vækst og udvikling og kan være en mulighed for dig, hvis du eksempelvis ønsker at arbejde med:

Selvindsigt

Måske længes du efter at lære dig selv bedre at kende og blive mere bevidst om dig selv og din livssituation, mærke dine behov, og blive mere tro mod dig selv, så du kan realisere dine ønsker og drømme. 

At finde nye veje og mere livsglæde

Livskriser kan være udgangspunktet for udvikling og  ”opvågning”. Du føler dig måske fastklemt og begrænset i livet og du mærker en længsel efter at leve i stedet for at overleve. Det kan være svært at finde meningen og du oplever måske at have mistet styringen og overblikket i dit liv. Psykoterapi vil kunne hjælpe dig til at øge din livsglæde og handlekraft, og hjælpe dig med at bevæge dig i den retning i livet, som du ønsker dig. 

Relationer eller dit parforhold

Måske har du brug for at komme i bedre kontakt med dig selv, dine følelser og behov, og derigennem få en mere autentisk kontakt til andre. Du oplever måske problemer og konflikter i relationen til eksempelvis din partner, børn, venner eller kollegaer og vil gerne forstår hvad der er på spil, og hvordan du håndterer situationen.

At skabe mere ro og nærvær i dit liv

Det er ofte fra et dybt sted i dig, at du mærker længslen efter mere ro, nærvær og fordybelse.  Jeg kan støtte dig i at skabe mere indre ro, få fornyet energi og forebygge eksempelvis stress og depression. Du kan lære at lytte til din krops signaler f.eks. gennem meditation/mindfulness. Du vil opleve, at få kontakt til det, som er væsentligt for dig i livet, og få nærvær i forhold til dig selv og dine omgivelser. 

At finde ind til nogle dybere og mere spirituelle kvaliteter.

Du vil kunne lære at få kontakt til dit hjerte og din indre kraft og visdom.

De 7 forandringsprincipper i ID-terapi: 

Psykoterapi kan hjælpe dig med at få større indsigt og forståelse for dine tanker, følelser og  handlemønstre. Derved kan du arbejde med at bryde de mønstre og den adfærd der skaber problemer for dig. 

Jeg kan støtte dig med at skabe bevidstgørelse af dine uhensigtsmæssige adfærds- og tankemønstre. Denne øgede bevidsthed vil give dig mulighed for at foretage en mønsterafbrydelse og bryde ud af gamle selvbegrænsende roller og vaner. Du kan vælge at gøre noget andet end det du plejer at gøre. Det handler om at finde nye måder at være i verden på via en re-orintering eller holdningsændring. Jeg kan støtte dig i motivationen til at skabe forandring. Når du kommer i kontakt med viljens kraft, kan du fra det bevidste sted i dig, vælge at sætte dig selv i direktørstolen og tage styringen over dit liv. Dette kræver løbende kompetenceudvikling. Jeg kan støtte dig i at udvikle og udnytte dine evner til at kunne rumme dig selv og dine egne følelser, så du kan være vågen og bevidst tilstede i livet, som den du dybest set er.

Det kræver øvelse og løbende integration af dine nye indsigter. Her kan jeg støtte dig via energibalancering, så der er balance i både dit ydre og indre liv. Der kan vi have fokus på afspænding af krop og sind via meditation/mindfullness, grounding eller fokus på dine søvnmønstre og kost/ernæring. Derigennem kan du få mere overskud til at tænke klart og frigøre energi. 

Jeg tilbyder at være din fortrolige ”rejsefælle” og holde lommelygten, så du kan finde retning og mening i dit liv og begynde rejsen hjem til dig selv.

Søger du psykoterapeut i Århus

Uanset om du ønsker psykoterapi og bor i Århus, Odder, Malling eller Beder, så er min klinik i Mårslet nem at komme til. Letbanen og bussen går næsten lige til døren, og der er altid ledig parkering lige ud for klinikken. Find vej her.

Mere om psykoterapi

Besøg ID Academy hvis du vil vide mere om integral psykoterapi/ ID terapi.