Parterapi

Parterapi Aarhus Odder Malling Beder Tranbjerg
ID Psykoterapi og parterapi i Det Integrale Hus v. Dorthe Geer Rasmussen – Psykoterapeut MPF

Når par kommer i parterapi hos mig, er det ofte efter opslidende konflikter, hvor der er blevet tæret på kærligheden i parforholdet.  I kan opleve fortvivlelse, håbløshed og bitterhed. Det hele er en ond cirkel, hvor jeres reaktionsmønstre er blevet forudsigelige, når der opstår uoverensstemmelse imellem jer.

Parforholdskonflikter

I oplever måske en stadig voksende kløft imellem jer. Måske har I helt mistet håbet og troen på, at det er muligt at bygge bro over denne kløft.

Som parterapeut hjælpe jer med at blive bevidstgjort om hvad der er ”nedenunder” jeres konflikt. Jeg vil være jeres guide, så I kan mødes i en fordybende parsamtale. Ofte er det måden at kommunikere på, som skaber problemer i jeres parforhold.

Når I kommer hos mig, vil vi bl.a. arbejde med at I bliver bedre til at høre og forstå hinanden. Ikke for at I skal være enige, men udelukkende for at I hver især får mulighed for at få ”taletid”.  Via en denne anerkendende dialog, vil I øve jer I at holde jer på egen ”banehalvdel”. På den måde giver I hinanden plads til at blive hørt, set og forstået.

Jeg vil også tilbyde jer helt konkrete øvelser, som I kan arbejde med derhjemme.  

I et terapiforløb kan I bl.a. opdage hvordan I tager flugtveje fra nærheden. Ofte vil I også opdage, at der er gamle temaer der sætter dagsordenen. Det kan være temaer fra barndommens land, eller fra tidligere forhold. Der er altid to uforløste personlige historier med på slæb, når to mennesker forelsker sig i hinanden.

Parterapi

Kombination af parterapi og individuel terapi

Jeg vil ofte kombinere parterapien med individuel terapi. Det kan være hensigtsmæssigt og nødvendig for at kunne hjælpe jer som par, at I hver især får ryddet op i det, som er jeres helt personlige temaer. 

Når du oplever problemer/udfordringer i livet, vil din partner i en eller anden udstrækning blive påvirket af det problem som du kæmper med. Det kan slet ikke undgås, da det er i dine relationer, at du udtrykker hele dit væsen, dine værdier og dine personlige udfordringer/vanskeligheder.

Tilbage til kærligheden

Gennem parterapi vil I få mulighed for at møde hinanden fra hjertet. Jeres konflikter er netop en mulighed for at møde hinanden og jer selv, og finde tilbage til kærligheden og respekten for hinanden.  

Jeg har suppleret min psykoterapeut uddannelse med en specialisering i parterapi på ID Academy’s ”Kærlighed & seksualitetslinje

Skulle du have lyst til at læse mere om parforhold, og om at finde tilbage til kærligheden, så kig videre i mit bogforum her.

Parterapi i Aarhus området

Uanset om du søger parterapi i Århus, Odder, Malling, Beder eller Tranbjerg, så er Mårslet nem at komme til. Letbanen og bussen går næsten lige til døren, og der er altid ledig parkering lige ud for klinikken. Find vej her.