Angst

Angst behandling Aarhus

Angst behandling Aarhus v. Integral psykoterapeut MPF Dorthe Geer Rasmussen

Hvad er angst?

Vi kender alle til følelsen af angst og ”at være bange”. Det er en helt normal og naturlig forsvarsreaktion, når du bliver udsat for en stressende eller overvældende oplevelse. Fra et eksistentielt synspunkt er angst et grundvilkår. Men hvis du formår at se angsten i øjnene, kan det blive din drivkraft til personlige vækst og forandring. 

Angst kan have mange former, social angst er en af dem

Angst symptomer

Angsten kommer til udtryk på forskellig vis hos de klienter jeg møder. Ofte som panikangst/angstanfald, nervøsitet, præstations/eksamens angst, social angst eller fobier mv.

Men fælles er det, at angsten påvirker hele dig. Både din krop, dine følelser, dine tanker og din adfærd. Dine tanker udløser dine følelser, og dine følelser udløser dine tanker. Tanker og følelser udløser kropslige signaler og omvendt. Og det hele styrer din adfærd.

Angsten kan behandles

Det er dine negative overbevisninger og tanker, der ”kører i ring”, som er ”ilden” der antænder ”angst-bålet”. Det er altså ikke selve situationen, eller det du oplever, der skaber angst, men det du tænker om oplevelsen. Det er derfor vigtig, at  du får en grundlæggende viden om,  hvad det helt præcist er, der sker i både krop og sind, når du bliver bange / føler angst. Jeg oplever at mine klienter netop har stor nytte af at forstå angsten og hvorfor kroppen reagerer som den gør i situationen.

Angst behandling Aarhus
Symptomer på angst

Forstå angsten

Det første skridt er altså, at forstå angsten – hvad er det, den vil fortælle dig? Ved efterfølgende at arbejde med bevidstgørelse af dine uhensigtsmæssige tankemønstre og emotionelle adfærdsmønstre, vil du kunne lære at håndtere dine tankeprocesser og overbevisninger fra et vågent og kærligt sted i dig. Du kan hermed blive klogere på din adfærd.

Du kan nu handle mere frit og ikke længere være fanget af fængslende tanker, grublerier og bekymringer. Du kan lære at blive direktøren i dit liv –  træde ud af angsten og ikke lade den styre dig. 

Angst går ikke over af sig selv, men hvis du er klar til at gøre en indsats, så kan jeg hjælpe og støtte dig i processen.  Jeg arbejder med en bred vifte af terapeutiske tilgange via den Integrale psykologi og psykoterapi. Jeg kan hjælpe dig med at bryde identifikationen med  dine tanker og dine følelsesmæssige tilstande, så du kan blive større end dine tanker og dine følelser og ”have” tanker og følelser i stedet for at ”være” dem. 

Vil du vide mere

Jeg anbefaler gode bøger om emner i mit bogforum. Du kan også søge mere information hos Angstforeningen , eller hos Mindhelper, som især hjælper unge via linket herunder.